Et landskab af kogekunst, smagfulde opskrifter og godt grej

Moules Frités – Hvidvinsdampede muslinger med pommes frites

Fantastiske muslinger dampet i hvidvin, med en lækker suppe til at dyppe pommes i!
Moules Frites pinit

Moules frites er en ægte Fransk klassiker, der i alt sin enkelthed giver den velkendte søde og syrlige smag. Det er en af mine absolut livretter, specielt om sommeren.

Der findes mange udgaver af Moules frites, men denne opskrift er den klassiske Franske Opskrift. Leder du efter en farisæerisk opskrift med fløde, må du kigge andetsteds…

Hvilken vin skal jeg vælge?

Helt enkelt skal du vælge en vin som du også selv vil drikke. Vil du gå et trin dybere så vælg en mineralsk og gerne halvtør hvidvin. Dette vil give den bedste og mest dybe smag til suppen.

Sådan tjekker du friskheden på dine blåmuslinger

Det er generelt meget nemt at tjekke friskheden, generelt er der tre tommelfingerregler

  • Åbne muslinger skal lukke hvis man banker på dem
  • Muslinger der ikke er åbnet når de er kogte skal kasseres
  • Muslinger med revner og flækkede skaller, skal kasseres

Husk altid at rense muslingerne grundigt.

Moules Frités – Hvidvinsdampede muslinger med pommes frites

I Danmark har vi nogle af verdens bedste blåmuslinger, og de kommer bestemt til sin ret i Moules Frites!

Det er en af mine absolut yndlingsretter - den er nem at lave, hurtig og så er der god mulighed for at nyde et godt glas hvidvin til.

 

Forberedelsestid 10 mins Tilberedningstid 15 mins Tid i alt 25 min. Sværhedsgrad: Begynder Portioner: 4 Bedste sæson: Velegnet hele året

Det skal du bruge

Sådan gør du

  1. Start med at lave pommes frites, sæt gerne 1 time af hertil hvis du vil lave dem fra bunden
  2. Start med at rense dine muslinger. De åbne skal lukke når du eks. slår dem ind i mod din køkkenvask. Lukker de sig er de levende.

    Husk også at skrabe diverse hvide plamager, da dette kan give en bitter smag

  3. Snit nu løg og hvidløg i små fine tern
  4. Sautér løg og hvidløg i en gryde med en smule olivenolie, salt og peber
  5. Tilsæt nu muslinger, urter og hvidvin og lad det koge 8-10 minutter, eller indtil de har åbnet sig
  6. Anret med en lille smule persille og husk at få fonden i bunden af gryden med i skålen
Søgeord: Muslinger, Moules Frites, Moules Marinieres

Jesper Andersen

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *