Et landskab af kogekunst, smagfulde opskrifter og godt grej

Ørred på grill

Hel ørred på grillen
Hel ørred på en grill pinit

At grille sin ørred er ifølge mig den bedste måde at tilberede fisken på. Hvad end man vælger at grille sin ørred over gasgrill eller kulgrill, så giver begge metoder et fantastisk resultat.

Det vigtigste ved at grille ørreder er man sørger for at være grundig med at fjerne fiskeskæl og at man sørger for at der kommer en god mængde salt på skindet. På den måde får man nemlig sprødere skind og mere røgsmag ind til fisken.

I denne opskrift griller jeg en regnbueørred og en guldørred – begge på ca. 400 gram. Og resultater blev fantastisk, med en dejlig smag der sendte mig direkte til middelhavet.

Jeg anbefaler at du nyder måltidet med et glas iskoldt Chardonnay, eller koldt og frisk æblecider.

Ørred på kulgrill

Bruger du en kulgrill vil jeg anbefale at du til en enkelt fisk tænder et halvt rør med briketter – og allerhelst trækul (de giver meget bedre grillsmag).

Når kullene er varme sørger du for at risten også er godt varm, herefter griller du ørreden over direkte varme.

Ørred på gasgrill

Hvis du i stedet ønsker at grille din ørred over en gasgrill, skal du tænder mindst to blus på fuld varme og sørge for at grillen er varmet godt op. Når grillen er rygende varm kommer du ørreden på og griller 3-5 minutter afhængigt af din grills effekt.

Brug gerne en fiskevender

Det er så nemt for skindet på en ørred at sætte sig fast i grillristen. Derfor anbefaler jeg at du bruger nogle få spir (70-100,-) på at anskaffe en fiskevender. Det gør livet lidt nemmere og tro mig – meget sjovere at grille ørreder, og man har mere skind på fisken end på risten bagefter.

Ørred på grill

Lav en hel ørred på grillen, der smager fantastisk med en god grill-smag og sommerlige noter.

Forberedelsestid 10 mins Tilberedningstid 10 mins Tid i alt 20 min. Sværhedsgrad: Begynder Portioner: 2 Bedste sæson: Sommer

Ingredienser

Sådan gør du

  1. Sørg for at fisken er renset og at skæl er fjernet

  2. Pensl fisken med olie

  3. Giv skindet og indersiden salt og peber

  4. Fyld med hvidløg, citronskiver og dild

  5. Grill fisken over høj direkte varme - ca. 3-5 minutter på hver side
    Mængden af tid afhænger af grillens varme. En god tommelfingerregel er at når skindet er sprødt er fisken som regel også færdig.

Søgeord: Ørred på grill, grillet ørret, grillet firsk

Jesper Andersen

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *